Conditori Öresund är ett bageri och konditori med anor sedan 1950-talet. I lokalerna som konditoriet ligger i har det funnit kaféverksamhet sedan 1942. Makarna Zenda och Bengt Falkengren tog 1954 över kaféverksamheten och då blev det Conditori Öresund. Makarna Falkengren byggde då om lokalerna så att man fick ett bageri med ugnar och kunde då göra egenproducerade kakor och kaffebröd. År 1967 tog makarna Birgit och Nils Håkansson över konditoriet och började då även att baka matbröd i bageriet. Konditoriet har sedan dess bytt ägare några gånger.

Den 1 maj 2012 tog vi, Emil och Marie, över Conditori Öresund. Vi båda är utbildade bagare och konditorer med gesällbrev. Vi har jobbat på lite olika bagerier och konditorier runt om i Sverige. När vi såg att Conditori Öresund var till salu så kände vi att det passat oss perfekt då vi drömt om att driva något eget. Vi har sedan vi tog över satsat på att baka allt ifrån grunden med hantverk och kvalité i fokus.

Vi gör alltid det bästa av råvarorna och gör allt för att det ska bli så gott det bara går, vi undviker onödiga tillsatser och halvfabrikat så mycket det går. För oss är du som kund viktigast. Vi jobbar stenhårt för att du ska veta vad du får varje gång du väljer att äta våra bröd och bakverk!

Vårt mål är att förgylla din vardag och fest med något gott!

Välkomna till oss!

Marie & Emil med personal

  • Emil & Marie
  • Försäljning direkt från bageriet
  • Uteserveringen på våren
  • Uteservering
  • Fastigheten